PERSONAL | Werken vanuit huis, hoe doe ik dat?

Lifestyle2Love MAMA met een webshop

Werken vanuit huis, hoe doe ik dat?
Allereerst is er wel wat discipline voor nodig om echt aan het werk te gaan. Wanneer je iets doet wat je leuk vindt, zal het geen probleem zijn om aan de slag te gaan maar bij ieder vak horen ook de “vervelende” klussen (zoals voor mij de belasting invullen bijvoorbeeld). Ik stel deze vervelende klussen het liefst zo lang mogelijk uit, maar soms moet het toch echt gebeuren.

Vaste werktijden

Omdat ik het thuiswerken combineer met een kindje in huis, zit ik aan bepaalde werktijden vast. Omdat de machines die ik moet gebruiken om de producten te maken best wat lawaaierig zijn, werk ik alleen aan de bestellingen wanneer Hanna wakker is. Zij gaat lekker spelen terwijl ik aan het werk ga. Op dit moment heb ik een kantoor gemaakt in de slaapkamer naast Hanna haar kamertje. Het plan is wel om op korte termijn naar beneden te verhuizen. Jammer genoeg is de ruimte die ik kan gebruiken wel gelijk een stuk kleiner 😉

Als Hanna ‘s middags en ‘s avonds op bed ligt, werk ik aan de blog, beantwoord ik de mailtjes en kan ik bijvoorbeeld mooi uitzoeken welke producten ik bij de groothandels bestel. Als ik geluk heb slaapt Hanna 3 uur achter elkaar door. Maar het komt ook regelmatig voor dat ze maximaal een uurtje slaapt. Het werk wat ik op dat moment niet heb kunnen doen, verplaats ik dan naar de avond.

24/7

Mijn winkel is 24/7 open. Natuurlijk ben ik ‘s nachts telefonisch niet bereikbaar maar het komt wel regelmatig voor dat ik om 22:00 ‘s avonds een mailtje krijg van een klant die ik zo snel mogelijk wil beantwoorden omdat er haast achter zit. Als ik de mogelijkheid heb, doe ik dat ook direct.
Ik heb een creatief beroep en daarom moet ik het ook hebben van mijn inspiratie. Soms heb ik dagen geen inspiratie. Op zulke dagen neem ik wat meer tijd voor mezelf en mijn gezin. Op dagen dat ik barst van de inspiratie werk ik lekker door om er goed gebruik van te maken.

Of ik wel eens meerdere dagen niet aan het werk ben? Nee, die dagen heb ik al sinds tijden niet meer meegemaakt. Soms plan ik de hele ochtend vrij of de hele middag en avond, maar ik ben eigenlijk altijd wel een moment bezig met mijn werk. Ik wil mijn producten zo snel mogelijk bij de klant kunnen bezorgen. Dat is voor mij totaal geen probleem omdat ik heel veel plezier in mijn werk heb.

Werk jij ook vanuit huis? Ik hoor graag wat jouw ervaring hiermee is.

 

Heb jij mijn office roomtour al gezien? Klik hier om hem te bekijken.
Klik hier om de webshop van Lifestyle2Love te bezoeken.
Mijn partner is piloot. Ben je benieuwd hoe ik dat ervaar? Je leest het hier.