PERSONAL | Hoe hebben wij de opvang geregeld?

Opvang | Lifestyle2Love

Hanna is gevoelig voor prikkels. Dat is wel te merken aan de hoeveelheid slaap die ze nodig heeft. Ze slaapt namelijk overdag 3 uur en ‘s nachts 13,5 uur.

In slaap huilen

Toen Hanna geboren werd, was het al duidelijk dat ze gevoelig was voor prikkels. Ze huilde zichzelf maandenlang in slaap. Als ik haar probeerde te troosten, werd het alleen maar erger. Ik zag aan haar blik dat ze met rust gelaten wilde worden. In het begin heb ik er ontzettend veel moeite mee gehad maar gelukkig werd het na een aantal maanden minder en huilt ze zichzelf nu al tijden niet meer in slaap.

Uitstapjes

Wanneer we een uitstapje maken heeft ze gelijk een uur langer slaap nodig om het te verwerken. Het is echt heerlijk dat Hanna zoveel slaapt. We leggen haar om 19:00 uur op bed en op 8:30 uur wordt ze weer wakker. Wat wel lastig is, dat wanneer we bijvoorbeeld op een verjaardag zijn geweest, Hanna de volgende ochtend helemaal ontregeld is. Ik probeer dan altijd die dag rustig aan met haar te doen en haar wat extra te laten slapen.

Logeren

Zoals jullie weten wonen mijn ouders 2 uur rijden bij ons vandaan. Ik had altijd in mijn hoofd dat zodra Hanna geboren werd, we regelmatig bij ze zouden blijven slapen. We zijn zo vaak alleen thuis en omdat het zover rijden is, zou dat een uitkomst zijn. Ik heb het een aantal nachten geprobeerd maar Hanna slaapt nergens anders als in haar eigen bedje. De meeste keren gaf ze het rond 23:00 uur ‘s avonds op, en viel ze van de vermoeidheid in slaap. Maar dan zat ik de volgende ochtend met de bekende gebakken peren…

Avondje weg

Wat als wij zonder Hanna een avondje weg willen? Ik probeer het zoveel mogelijk te beperken. Als we echt een avondje weg gaan, komen mijn schoonouders in ons huis op Hanna passen. Dat is het fijnst voor iedereen. Hanna is dan in haar eigen omgeving en kan in haar eigen bedje slapen. Voor mijn schoonouders prima maar ik begrijp ook dat ze daar niet iedere week op zitten te wachten.

Oppasmeisje

Oké ik zal wel een muts zijn maar een oppas meisje zie ik op dit moment nog helemaal niet zitten. Hanna is nu ruim 1,5 en kan niet praten. Wanneer ze kan praten en ze echt begrijpt dat we een avondje weg zijn maar ook weer terugkomen dat ik het wil overwegen om een oppas in huis te halen. Op dit moment moet ik er niet aan denken.

Kinderdagverblijf

Hanna gaat sinds een aantal weken één ochtend in de week naar het kinderdagverblijf. We hebben er bewust voor gekozen om dit wat later te doen. Ze is nu wat ouder en kan steeds beter de prikkels verwerken. Gelukkig hebben wij de luxe dat ik vanuit huis kan werken en de opvoeding van Hanna goed kan combineren.

De feestdagen

Nu komen de feestdagen eraan. Aan de ene kant heb ik hier ontzettend veel zin in. Gezellig met familie. Maar aan de andere kant lopen we ook tegen een aantal dingen aan. Zo probeer ik de sinterklaasfeestjes te beperken tot 2 dagen en kerst met de familie vieren we bij ons thuis zodat Hanna lekker in haar eigen bedje kan slapen.

Met oud en nieuw zal Carlo waarschijnlijk moeten werken. Misschien dat ik het risico ga nemen en Hanna meeneem naar mijn zus en daar de avond zal gaan vieren. Dan maar hopen dat Hanna daar gaat slapen. Dit hangt helemaal af hoe ik me voel. Heb ik zin om de hele avond met een verdrietig meisje te troosten (natuurlijk doe ik dit met alle liefde maar je snapt wel dat ik dat niet bedoel) of kies ik ervoor om de avond hier lekker thuis te vieren. Hanna in bed en ik met een oliebollen en televisie op de bank. We gaan het zien!

Hoe reageren jullie kinderen op prikkels? Houden jullie hier rekening mee tijdens de feestdagen? Of hoeft dat bij jullie kinderen niet?

 

Ben je benieuwd hoe ik het vanuit huis werken combineer met een kindje? Je leest het hier.
Hoe is het om te leven samen met een piloot? Ik heb er een artikel over geschreven.